Centrum Kształcenia Ustawicznego w Ostrowcu Świętokrzyskim kontynuuje serię spotkań na temat prawidłowych metod prowadzenia mikroprzedsiębiorstw.
Po zeszłotygodniowym spotkaniu z pracownikiem Powiatowej Stacji Sanitarno – Epidemiologicznej w Ostrowcu, 23 listopada, w sobotę mieszkańcy Ostrowca prowadzący swoje niewielkie, domowe biznesy otrzymają porady od przedstawiciela ostrowieckiego ZUS-u oraz od weterynarza.
– O godzinie 9:30 w naszej tymczasowej siedzibie przy ulicy Świętokrzyskiej 11 przedstawiciele ZUS-u przekażą ważne informacje dla początkujących przedsiębiorców. Natomiast o godzinie 11:00 rozpocznie się spotkanie z przedstawicielami Powiatowego Inspektoratu Weterynarii. Będą mówić o chorobach zakaźnych i o bioasekuracji – mówi Aneta Pierścińska-Maruszewska, dyrektorka CKU.
Szczególnie drugie spotkanie skierowane jest do słuchaczy placówki oraz mieszkańców, którzy w domowym zaciszu zajmują się produkcją wyrobów mięsnych. Pracownicy powiatowego inspektoratu weterynarii powiedzą m.in jakie zwierzęta nadają się na ubój, jakie badania są niezbędne do sprzedaży własnych wyrobów i jak znakować mięso. Wstęp na oba spotkania jest wolny.
/mor/