POSMAKUJ ŚWIATA

Mariusz Jamroszczyk, szef kuchni Bałtowski Zapiecek w Bałtowie opowiada o specyfice kuchni krajów całego świata. Dlaczego Islandczycy lubują się w mięsie zgniłego rekina, co jest przysmakiem w Indonezji, jakie wpływy odcisnęły swoje piętno na kuchni Australii i skąd w niej tak dużo smaków orientalnych?. Jak przyrządza się śledzia holenderskiego i dlaczego w Holandii często traktuje się go jak fast food? O tym wszystkim dowiecie się z audycji „Posmakuj świata”. Specjalnie dla naszych Słuchaczy w każdą sobotę Mariusz Jamroszczyk przygotowuje także przepis na danie z kuchni kraju, czy miejsca, o którym opowiadają goście zaproszeni do studia Radia Ostrowiec.

W każdą sobotę o godz. 13.30 „Posmakuj świata” z Mariuszem Jamroszczykiem.

Zapraszamy do słuchania

Podziel się

Ważne wydarzenia